Sportactiviteiten

Sportactiviteiten in de buurt vinden

juni 1, 2017

by — Posted in Activiteiten

Houdt u van sporten? Wilt u graag actief blijven, en in conditie? Of wilt u uw conditie verbeteren? En wilt u dat liever niet alleen doen?

U kunt natuurlijk uw conditie verbeteren door te gaan fitnessen, of iedere dag een hardlooptraining te doen. U zult er zeker uw doel mee bereiken, en u zult zich er waarschijnlijk ook prettiger door voelen. U hebt wat bereikt. En daarnaast heeft uw lichaam plezierige hormonen, endorfinen genaamd, aangemaakt. Deze hormonen geven een goed gevoel.

Sporten is goed voor uw lichamelijke zowel als uw mentale conditie

Gezamenlijk sporten

Allen sporten, in uw eigen tempo zal dus zeker bijdragen aan uw lichamelijk en geestelijk welbevinden. Maar het is minder gezellig, dan wanneer u sportactiviteiten in een groep doet. Waar u bij het hardlopen of fitnessen een goed gevoel kunt krijgen door het aanmaken van endorfinen, kunt u dat in een groep krijgen door het met zijn allen tegelijk werken aan conditieverbetering en sportprestaties. Samen afzien en samen iets bereiken geeft een gevoel van saamhorigheid, en maakt dat u zich nog beter zult voelen dan wanneer u dit proces alleen doorgemaakt zou hebben.

Sport en bewegen in de buurt

Door een bewegingsactiviteit in uw wijk uit te voeren, samen met andere wijkbewoners, verbetert u uw conditie, blijft u actief, en maakt u contact met anderen. En doordat die anderen in dit geval mede wijkbewoners zijn, leert u de mensen in uw buurt meteen beter kennen. Daarmee hebt u in één klap drie doelen bereikt!

In het wijkhuis in uw buurt is waarschijnlijk genoeg te doen op het gebied van sport. Loop er eens binnen om de verschillende activiteiten te bekijken en een paar keer mee te doen. Zo krijgt u een goed overzicht van wat er aangeboden wordt, en inzicht in welke activiteiten het beste bij u passen.

Aanbod in wijkcentra op het gebied van sport en beweging

Sportactiviteiten in de buurtIn een wijkcentrum is vaak veel te beleven op het gebied van sport en bewegen. Voor allerlei groepen, van jong tot oud. Zoals kleutergym, peuterdans of ouder- en kindgym voor de allerkleinsten. Kinderballet, sporten na schooltijd of streetdance voor kinderen van verschillende  leeftijden. Handbal, vechtsporten en taekwondo of een bootcamp sport en fit voor jongeren en volwassenen. En voor ouderen zijn er vaak speciale groepen, waar ieder in zijn eigen tempo mee kan sporten. Bijvoorbeeld bewegen voor ouderen of koersbal.

Ga kijken wat het aanbod in uw buurtcentrum Enschede is, en sluit u daarbij aan!