Restaurant in Amsterdam

Restaurant in Amsterdam aan de grachten

mei 8, 2017

by — Posted in Eten & drinken

Als je in Amsterdam door de binnenstad loopt, zul je vaak aan het water belanden. Aan de vele grachten die Amsterdam rijk is zijn veel terrasjes te vinden. En als je uit eten wilt, zoek je je natuurlijk een restaurant aan één van die grachten uit. Uitzicht op het water, scheepjes voorbij zien gaan, ondertussen een smakelijke maaltijd, wat wil je nog meer. Je kunt zelfs vooraf aan de maaltijd zelf een rondvaart maken over de grachten en het IJ.

Grachtenpand

Vanaf zo’n rondvaartboot heb je waarschijnlijk al die mooie grachtenpanden, die langs het water staan, kunnen bekijken. Het smalste huis, het mooiste herenhuis, de pakhuizen van weleer. Ze zijn getuige van het verleden van onze hoofdstad. Panden die al eeuwenlang bestaan, of er in ieder geval zo uitzien. In zo’n entourage is het heerlijk dineren. Als dan ook nog de menukaart, het arrangement en de aankleding van het pand erbij aansluiten, is het succes van je avond verzekerd!

Bourgondisch eten

Wat natuurlijk heel goed past in de sfeer van het verleden, is bourgondisch genieten. Een overvloed aan gerechten met bijzondere namen. Als je dan een Vlaams restaurant uitkiest, zit je helemaal goed: onze zuiderburen weten wat genieten is. Als je bijvoorbeeld in Antwerpen rondkijkt, zie je dat dat op veel plekken nog die bourgondische sfeer ademt. Dat zie je in een Vlaams restaurant natuurlijk terug. De Vlamingen hebben ook vaak een uitgebreid assortiment van soorten bier, zodat je bij iedere maaltijd een goede keus kunt maken. Geniet ervan!

Romantisch uit eten in Amsterdam

Restaurant lekker etenStel je voor: je zit daar in een grachtenpand, met uitzicht over het water, je ziet de bootjes langsgaan, waaronder de rondvaartboot waar je zelf net in gezeten hebt, er staan kaarsen op tafel, er hangt een grote kroonluchter aan het plafond en de menukaart is verrassend. Wil je een intiem dinertje om je trouwdag te vieren? Of zomaar met z’n tweeën eens uit te zijn? Romantischer kan het bijna niet! Ga vandaag nog uiteten in Amsterdam!