Performance management organisatie

Performance management in iedere organisatie

mei 18, 2017

by — Posted in Management en advies

In iedere organisatie is het belangrijk, de prestaties op peil te houden. Immers, dat is de beste manier om de concurrentie voor te blijven, en dus de beste garantie voor blijvend succes.

Om dit te bewerkstelligen is performance management een belangrijk instrument. Met performance management heb je voortdurend inzicht in hoe je bedrijf, en ieder element binnen je bedrijf. Je weet hoe iedere afdeling presteert, en hoe iedere medewerker daaraan bijdraagt. En zo krijg je automatisch ook zicht op de punten waarop de prestaties van je bedrijf verbeterd kunnen worden.

Doeltreffende methode voor Performance management

De beste methode is Integraal Performance Management: een methode die, de naam zegt het al, geheel geïntegreerd wordt in de dagelijkse bedrijfsvoering. Er wordt op ieder niveau gewerkt met strategische doelen, die in ieders werksituatie geïmplementeerd kunnen worden.

Als uitgangspunt voor die doelen worden de wensen van de klanten gebruikt. Zo goed mogelijk beantwoorden aan klantvoorkeuren zorgt voor een grote afname van diensten en/ of producten, en dus voor succes.

Met behulp van strategiekaarten kan iedere medewerker bij het proces betrokken worden. Er ontstaat een goed draagvlak voor veranderingen en verbeteringen

Persoonlijke betrokkenheid

Ieder medewerker is hiermee persoonlijk betrokken op verbeterdoelen, en zal zijn bijdrage leveren. Er ontstaat als vanzelf een dialoog, doordat de verbeterstrategieën zich richten op de klanten. Iedere afdeling en iedere medewerker is daarop betrokken. Hierdoor zal veel overleg plaatsvinden, medewerkers hebben inzicht in de bijdrage van anderen, zij kunnen steeds van elkaar leren en gezamenlijk aan verbetering werken.  Verbeterborden worden gebruikt om de doelen te formuleren. Zo worden op een gestructureerde manier voortdurend stappen vooruit gezet. Het behalen van de doelen geeft concrete, duurzame resultaten, die weer een motivatie zijn voor verdere betrokkenheid.

Adviesbureaus voor performance management

ManagementHet op deze manier inzetten van performance management is dus de sleutel tot succes. Het implementeren ervan vraagt een verandering in management, maar vooral in denken over kwaliteitsmanagement. Dat dit proces gestroomlijnder kan lopen, als iemand die ervaring heeft in het toepassen hiervan, ingeschakeld wordt, spreekt vanzelf.

Nu zijn er bedrijven op de markt die een strategie hebben ontwikkeld voor performance management. Een strategie die in iedere organisatie toepasbaar is.

Wil je graag snel een succesvolle performance management methode gaan gebruiken? Dan adviseren wij je, zo’n adviesbureau in te schakelen. Dit bureau kan samen met jou de veranderboodschap formuleren, strategische doelen opstellen, en het proces op een succesvolle manier invoeren!