Kimmidolls

Kimmidolls en Kokeshi dolls de Oosterse sensatie!

oktober 18, 2016

by — Posted in Webwinkelen

Kimmidolls en Kokeshi dolls lijken veel op elkaar, al lijkt de Kokeshi doll eigenlijk op een simpelere versie van de Kimmidolls. Eigenlijk moet u dit andersom zien. Kokeshi dolls zijn ruim 150 jaar geleden ontstaan in het noorden van het eiland Honsu, Japan. Dit zijn eenvoudige poppen die uit hout gesneden zijn, over het algemeen bestaan ze uit een cilindervormig lichaam, wat relatief lang is, en een bol die een hoofd voorstelt. Over het algemeen is het hoofd relatief groot. Op het lichaam worden vaak bloem patronen geschilderd, terwijl er op het hoofd een eenvoudig gezicht en haar geschilderd wordt. Kimmidolls zijn een afgeleide van de Kokeshi dolls en lijken daarom lijken deze poppen toch veel op elkaar.

Kimmidolls, Kokeshi dolls in een modern jasje

Kokeshi dollsWanneer u Kimmidolls en Kokeshi dolls naast elkaar zet dan zijn de verschillen direct duidelijk. Kokeshi dolls lijken wat oudbollig en Kimmidolls zijn eigenlijk de moderne variant van de Kokeshi doll. Ze zien er net iets gelikter uit. Daar komt bij dat Kimmidolls altijd een individuele betekenis hebben. Wanneer u een dergelijke pop bestelt dan krijgt u bij het poppetje een kaartje waarop beschreven staat waar deze pop voor staat. Zo kan u dus eenvoudig een Kimmidoll kopen die precies bij de situatie van de ontvanger past.

Kimmidolls en Kokeshi dolls koopt u bij LuckyTouch

Wanneer u gaat zoeken naar een plek in Nederland om Kimmidolls of Kokeshi dolls te kopen, dan komt u gelukkig al snel terecht bij LuckyTouch. LuckyTouch is een webwinkel die gespecialiseerd is in het verkopen van geluksbrengers. Of u nu op zoek bent naar gelukspoppetjes uit verschillende culturen of andere geluksdragers, bij LuckyTouch bent u op het juiste adres. U kan direct in onze webwinkel bestellen en wij zorgen ervoor dat uw bestelling zo spoedig mogelijk bij u thuis bezorgd wordt!